Schoenendoos actie stichting "Samaritaan"....

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: dinsdag 21 november 2017 Gepubliceerd: vrijdag 14 juli 2017 Geschreven door Harm Tolsma

Beste mensen, jongens en meisjes,

Dit jaar willen we graag weer een schoenendoosactie doen vanuit de stichting Samaritaan, “Actie4kids.nl”. Op de website kunt u lezen wat dit precies inhoudt, maar hier een korte samenvatting.

U vult een doos voor een kind in een arm land of oorlogsgebied met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed. U mag  T H U I S  zelf een doos samenstellen en we kunnen spullen sparen tot en met november.  Geld is ook altijd welkom, iedere schoenendoos vraagt € 5,00 transportkosten. Iedereen mag meedoen, met buren, familie, vrienden. Samen een doos vullen mag ook, u bent daar vrij in. Begin december worden de schoenendozen verzonden. In de kindernevendienst willen wij graag de dozen met de kinderen versieren, naar verwachting zal dit plaatsvinden in oktober/november 2017.

Er is een aantal criteria om de doos te vullen.

Ten eerste kiest u het geslacht - jongen of een meisje- ;

Ten tweede de leeftijd (2-4 jr of 5-9 jr of 10-14 jr);

Ten derde de afmeting van de schoenendoos (± 19x32 cm, hoog ± 12cm);

Ten vierde dient er basismateriaal in iedere doos te komen (schriften, tandenborstel/-pasta, washandje, potloden, etc.) en aanvullend naar eigen keuze iets van speelgoed. Aangezien de dozen ook naar kinderen gaan in oorlogsgebieden mag geen oorlogsspeelgoed in de doos gestopt worden. Ook varkensknuffels mogen niet in de doos. Geen spullen met batterijen, geen snoep.

Voor een overzicht van een correct gevulde schoenendoos kunt u bovenstaande site www.actie4kids.nl raadplegen. Te zijner tijd komt er in De Schakel en in Nij Sion nog een informatieposter te hangen. Tegen de tijd dat de dozen verzameld worden, wordt iedere doos gecontroleerd voor transport. Transportkosten voor iedere schoenendoos komt in een verzamelenvelop en/of wordt gestort of overgemaakt.

Het is een hartverwarmende actie. Wij hopen dat u met net zo veel enthousiasme mee wilt sparen als wij van de kindernevendienst. Alvast bedankt.

Leiding kindernevendienst.


 

Hits: 2290