50 jarig ambtsjubileum van ds. L.C. van Drimmelen

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 mei 2015 Gepubliceerd: maandag 03 november 2014 Geschreven door Harm Tolsma
 kaart
Zo ziet de voorkant van de kaart er uit met de uitnodiging van het 50 jarig ambtsjubileum van ds. L.C. van Drimmelen.
Het was 25 oktober 50 jaar geleden dat ds. van Drimmelen werd bevestigd in de gereformeerde kerk van Niawier, en op 20 oktober j.l. vierde hij zijn 80e verjaardag.
 
Zondag 26 oktober 2014 was er feestelijke dag georganiseerd ter gelegenheid van deze twee heugelijke feiten.
Een zestal gemeenteleden van Niawier zijn naar Amsterdam afgereisd en hebben een gedeelte van het feestprogramma bijgewoond. Om half 8 zijn we vertrokken uit Niawier, Christ Sijtsma, Klaas Dijkstra, Riel en Joke Dijkstra en Marcus en Tiny Weidenaar. Na een voorspoedige reis kwamen we rond half 10 aan in Amsterdam bij de Pelgrimskerk. We werden verwelkomd met een heerlijk kop koffie. Om half elf begon de kerkdienst waarin voorging ds. van Drimmelen.
Een mooie dienst waarin vers 2 van Psalm 103 centraal stond n.l. Prijs de Here mijn ziel, en vergeet niet één van zijn weldaden. Na de dienst bood Frans, zijn zoon een boek aan met anekdotes en verhalen gemaakt door familie, vrienden en bekenden. Ook het bericht van Niawier door Jan Walda gemaakt. 
 
Na de dienst was er koffie met een tompouce, het lievelingsgebakje van ds. van Drimmelen. 
Onder tussen was er gelegenheid om dominee te feliciteren.
Door de Niawiersters werden er mooie gebeurtenissen verteld over de periode dat hij in Niawier woonde. 
Nog een drankje en kop soep en toen zijn we weer richting Friesland gegaan. 
We hebben een mand met typisch Friese producten in Amsterdam achter gelaten zodat hij nog aan ons zou denken wanneer deze spullen worden genuttigd.
Hits: 2780