Dienst van Eerste Pinksterdag 9 juni 2019

Laatst bijgewerkt: woensdag 12 juni 2019 Gepubliceerd: maandag 03 juni 2019 Geschreven door Harm Tolsma

te houden in kerkcentrum "Rehoboth" in Metslawier

Aanvang dienst: 9.30 uur

Voorganger: ds. Lubbert Adema

Lied voor de dienst: Uit het nieuwe liedboek gezang 670: 1 en 7

De collecten zijn voor: 1. Kerk, 2. Kerk in Actie/ pinksterzending

Dienstdoende koster is Oane Meinema, Metslawier

Bijzonderheden: bediening van de Doop, kindernevendienst en kinderoppas

We vieren op deze dag dat Jezus zijn Geest uitstort in mensen. Zodat wij enthousiast worden, weer warm lopen voor het geloof in God.

God woont in ons. Dus staan wij er nooit alleen voor in ons leven. Wat eens klein was als een mosterdzaadje -de kerk in het begin- kan uitgroeien tot een gemeente van Christus over de hele aarde. Wat soms een flakkerend vlammetje van geloof is in ons kan groeien – en kan gaan lijken op het licht van een vuurtoren: licht dat je de weg wijst, de veilige weg, de levensweg.

Pinksteren vieren is geloven in het wonder, dat ook bij mij en in onze gemeente het wonder kan gebeuren, telkens opnieuw.

Op Pinksterzondag zal de doop worden bediend aan 2 kleine kinderen uit onze gemeente: Oane Renze Meinema en Hidde Lieuwe Rispens. Zo is God ook vandaag aanwezig in het leven van onze kinderen. Zodat ook hun leven een leven vol goede vruchten mag worden. 


Zondag 16 juni a.s. hopen wij als gemeente de nieuwe ambtsdragers te bevestigen, en de nieuwe wijkconsulenten aan u voor te stellen. We zijn dankbaar en blij, dat ook deze keer mensen ja hebben gezegd. Tegelijk nemen wij afscheid van aftredende ambtsdragers, dankbaar voor hun inzet en de energie en tijd, die zij in dit bijzondere kerkenwerk hebben gestoken.


Hits: 2190