Kerstkuier door Niawier !!

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: maandag 16 januari 2017 Gepubliceerd: dinsdag 10 januari 2017 Geschreven door Harm Tolsma

Krystkuier

Wat een geweldige avond was het op 24 december met de Krystkuier. Zoveel mensen, zoveel jongeren die meededen aan de kuier. Jong en oud die meedeed aan de voorbereiding. Een mooie kribbe die is gemaakt door jongeren van de huiscatechisatie, zwaarden en schilden voor de soldaten.

Richtingaanwijzer met geloof, hoop en liefde, een naambord voor de herberg. Jeugd en leiding bedankt. Dit is door de jeugd gemaakt, maar ook de "oudere" jeugd heeft haar steentje bijgedragen door het maken van de stal en het omzagen en plaatsen van de kerstboom en nog veel meer. Mevrouw Mellema, bedankt voor de boom. Ook een legerauto was aanwezig, ook bedankt hiervoor.

Tijdens de kuier kwamen op de route verschillende scenes uit het Kerstverhaal voorbij. Het werd gebracht met zang en toneel soms op traditionele wijze en soms op een moderne wijze. Ook de soldaten ontbraken niet in het verhaal, bij de douane en onderweg. Bij de laatste stop vertelde de juf over een vlammetje dat heel klein was. Maar door het doorgeven van het vlammetje werden het er twee vlammetjes. De vlammetjes zijn verder uitgedeeld en zo kregen we aan het eind van de avond een vuur van vlammen om mee te nemen deze wereld in. Laat ook na Kerst uw licht schijnen voor de mensen om u heen, veraf en dichtbij. Bij aankomst in Nij Sion werden er veel Kerstwensen in de boom gehangen. Zo werd er Vrede gewenst voor iedereen. Liefde, gezondheid, gezelligheid, respect, vriendelijkheid en vertrouwen waren wensen die veel voorkwamen. Een wens om iedereen, vooral de arme kids, zwemles kunnen krijgen. Ook stond er op het kaartje: Ik wil een paard. De wens dat iedereen met kanker weer beter mag worden, en dat er geen terreur meer mag zijn in de wereld. Een greep uit alle wensen in de boom met als laatste wens die ik wil noemen: Heer wees bij ons want de wereld staat in brand. Wij van het Dreamteam willen iedereen hartelijk bedanken, jong en oud die mee gedaan hebben op welke manier ook, om van de Krystkuier zo iets moois te maken. Allemaal heel hartelijk bedankt.

Het Dreamteam.

-----

PS. En hoe gezellig en enthousiast het was kunt u zien op de foto's van dit gebeuren. U vindt ze onder de foto's op deze website http://www.pkn-metslawier-niawier.nl/index.php/gallery#nanogallery/nanoGallery/6369588639039371633

De websiteredactie.....  


 

Hits: 2411