KINDERDIENST in adventstijd.......

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: zondag 30 november 2014 Gepubliceerd: zondag 30 november 2014 Geschreven door Harm Tolsma

Kindernevendienst - adventsproject

Iedere zondag  (met uitzondering van de zomervakantie en enkele speciale diensten) is er voor de kinderen van de basisschool kindernevendienst tijdens de kerkdienst. Tijdens de kindernevendienst wordt meestal een verhaal verteld uit "Kind op Zondag".

In een gesprekje wordt even dieper op het verhaal ingegaan. Daarna wordt er geknutseld of wordt er een spelletje gedaan wat aansluit op het verhaal.

Tijdens de adventsperiode volgen we het project van Kind op Zondag. Het heet dit jaar “Verderkijkers”. Op de zondagen van advent horen we verhalen over ‘verderkijkers’, mensen die verder kijken dan anderen. Het zijn: de deurwachter, Johannes de Doper, Jesaja, Maria en de herders. Door met hen mee te kijken, krijgen we steeds meer te zien van Kerst.

Op de beamer is elke week een afbeelding te zien van de verschillende verderkijkers.

Zo werken we naar de Kerst toe. Op de Tweede Kerstdag is ‘s ochtends het kinderkerstfeest. Bij het project is ook een korte kerstmusical gemaakt, die tijdens het kinderkerstfeest  opgevoerd wordt. We maken kennis met een paar herders, die in de velden van Betlehem de wacht houden. Wat zien zij allemaal?

Verder zingen we tijdens deze dienst mooie Kerstliedjes met elkaar. Na afloop van het kinderkerstfeest is er voor alle kinderen een sinaasappel en een boekje.

Hits: 1661