Avondsmaalscollecte zondag 7 juni a.s.

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: maandag 26 oktober 2015 Gepubliceerd: donderdag 04 juni 2015 Geschreven door Harm Tolsma

 

Avondmaalscollecte diaconie zondag 7 juni a.s.

Vluchtelingenwerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Niemand laat zonder reden zijn vaderland, dierbaren en bezittingen achter. Mensen vluchten voor onderdrukking, oorlog of vervolging.

Vluchtelingen die in ons land bescherming zoeken, moeten weer helemaal bij nul beginnen. De diaconie wil graag het volgende project onder aandacht brengen. Het leven in een asielzoekerscentrum is niet gemakkelijk. De kinderen leven vaak geïsoleerd van de maatschappij, er is weinig contact met de Nederlandse maatschappij. Ze wonen klein en hebben weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de zorgen. Vluchtelingenwerk Nederland heeft hier Speciale vakantieweken voor vluchtelingkinderen en eenoudergezinnen. Daar wordt volop gebruik van gemaakt. De diaconie  wil samen met u / jou dit project financieel ondersteunen.

En heeft u altijd al eens een asielzoekerscentrum willen bezoeken? Kom dan op zaterdag 13 juni a.s. naar de landelijke open dag van de azc’s. Maar ook de AZC's in Burgum en Drachten zijn dan geopend.Zie daarvoor de informatie op https://openazc.nl .

"Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die
slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt."
 Hebreeën 13:3 (van site Jubilee Campaign). 

 


 

 

Hits: 2415