Afscheid van de kindernevendienst.

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: maandag 26 oktober 2015 Gepubliceerd: dinsdag 23 juni 2015 Geschreven door Harm Tolsma

Zondag 14 juni namen 10 kinderen afscheid van de kindernevendienst.

De kinderen die afscheid namen zijn: Aljantine, Arjen , Emma, Femke, Geertje, Gosse Jan, Jacob Ids, Jesse, Margriet en Rudith-Marije.

De dienst werd door de kinderen samen met ds. Adema voorbereid. Een quiz was één van de onderdelen van de dienst. De kerk werd in 3 groepen verdeeld, waarna de groepen om de beurt een bijbelse vraag moesten beantwoorden. Ook beeldden de kinderen Bijbelverhalen uit, die geraden moesten worden. Alle vragen werden goed beantwoord. Dit betekende een gelijk spel.

Gelukkig kon de prijs gedeeld worden. Een doos vol met pepermunt (gesponsord door een pepermuntfabriek uit de regio) werd rondgedeeld. Er werden liederen gezongen die door de kinderen uitgezocht zijn. Het thema van de dienst was: “Wat zal er uit jou groeien?” Na het verhaal over het mosterdzaadje volgde er van ds. Adema een korte overdenking over deze vraag. De kinderen hadden een wens of toekomstdroom op een vrucht geschreven. Deze werd later in een boompje gehangen, met de wens dat dit vrucht mag dragen.

Het hele jaar door is tijdens de kindernevendienst geld gespaard. De kinderen die afscheid namen, hebben de "Stichting Haarwensen" als doel uit gekozen. Een paar meiden van die afscheid namen, hebben een paar weken geleden hun haar af laten knippen, zodat hier pruiken van gemaakt kunnen worden voor kinderen die door ziekte kaal geworden zijn. Naast haar is er echter ook geld nodig om de pruiken te maken. De opbrengst van de kindernevendienstzending was €275,76.

De van de kindernevendienst afscheid nemende kinderen gingen met een dagboekje naar huis. Naast de kinderen werd ook afscheid genomen van Ytsje Visser en Monique Bremer, die jaren meegewerkt hebben als leidster van de kindernevendienst.

Na afloop van de dienst werden door de kinderen zakjes mosterdzaad uitgedeeld.

Klik hier voor de foto's

Hits: 3053