Paasproject kindernevendienst............

Categorie: Nieuws Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 mei 2015 Gepubliceerd: zondag 01 maart 2015 Geschreven door Harm Tolsma

Paasproject kindernevendienst

Met open handen

tekening

Met de kindernevendienst volgen wij tijdens de 40-dagentijd het project van "Kind op zondag". Het heet ‘Met open handen’. Met de kinderen staan we stil bij de verschillende betekenissen die open handen kunnen hebben.

We laten hierbij tijdens de kindernevendienst afbeeldingen zien, die later op via de beamer ook in de kerk te zien zijn. Op de afbeeldingen wordt iedere week een deel van het verhaal van Eef verteld.

Eef is een meisje dat helemaal alleen met de trein naar opa en oma gaat. Maar… als je goed kijkt zie je dat ze niet helemaal alleen is. Haar opa zit ook in de trein, maar hij verkleedt zich, zodat ze hem niet herkent.

Als wij op weg zijn naar Pasen lijken we een beetje op Eef. We zijn onderweg, we weten nog niet precies wat we onderweg zullen meemaken. Maar als we goed kijken, zien we dat er steeds al iets van Pasen te zien is. Je kunt op weg gaan naar het feest van het nieuwe leven, maar dat leven gaat ook steeds al een beetje met je mee. Wie zijn handen opent, krijgt daar iets van te zien.

Zo gaan we op weg naar Pasen.

Op Palmzondag zijn de kinderen niet in de kerk, we gaan dan weer zoals andere jaren naar de Skûle. Hier brengen we de bewoners een kopje koffie met wat lekkers en een aardigheidje.

Alle kinderen zijn van harte welkom.


Hits: 2684